Tags

, , , , , , , , , , ,

PY-katt-livskonstnär.jpg

Balans.

Hänger kroppsrörelse och hållning ihop med mentala förmågor och fokus?
Är all träning bra alltid? Vad ska vi egentligen äta? Hur andas jag? Spelar det någon roll?

Vad händer med oss när vi ständigt är kontaktbara? När det aldrig blir riktigt tyst? När den privata kalendern är lika fulltecknad som den professionella? När saker som en gång var lustfyllda och roliga börjar skapa problem eller smärta?
När träning liksom mat, trots alla goda intentioner, kickar igång stressystemen ytterligare?
Det talas om stress som den stora boven, men är det verkligen så? Vad är då stimuli?

När koncentrerade flöden och stunder av reflexion avbryts så händer det saker inom oss. Hormonellt och fysiologiskt.
På riktigt.
Hormoner styr perspektiv, beteende och våra beslut.
Att ständigt vara på gång – i beredskap -triggar instinkter som egentligen avsågs för kamp och flykt. Att ha den överstimulansen är inte speciellt nyttigt. Vare sig utifrån kreativa syften eller hälsoaspekt. Bevisen är idag tydliga och många.
Det är dock människans nya “normalläge”. Återhämtningskapacitet talas det lite om och ännu mindre något som aktivt som tränas upp.
Allt detta är naturligtvis länkat till den nya epidemin av “psykisk ohälsa” och beteende- och funktionsmässiga problem som både barn och vuxna idag uppvisar.

Hur vi med enkla medel kan ta tillbaka kontrollen över återhämtning, ökat fokus, inspiration, kreativ förmåga och ökad kvalitet i det vi gör handlar den här halvdagen om.
Vi får börja med att spola tillbaka tiden 200 000 år…

Jag och Crearum hälsar dig varmt välkommen till en spännande och inspirerande eftermiddag – måndagen 19 september kl. 12.00 – 17.00

Länk till mer info hittar du  HÄR!