Etiketter

, , , , ,

GettyImages-166678773-59ecc0b3c41244001102b274.jpg

Nästan 75 procent av alla kvinnor upplever större eller mindre besvär under klimakteriet. Eftersom östrogen påverkar så många av kroppens och knoppens funktioner så kan en minskad östrogennivå leda till många olika typer av besvär.

De vanligaste symtomen under klimakteriet är:

  • Värmevallningar
  • Svettningar
  • Hjärtklappning
  • Humörsvängningar
  • Torra slemhinnor i underlivet
  • Sömnproblem

Det första tecknet i början av denna livsfas brukar vara att mensen blir oregelbunden. När sista menstruationen (menopausen) inträffat kommer man in i klimakteriet. Detta sker vanligtvis när man passerat 45-årsåldern men är väldigt individuellt.
Klimakterieperioden kan vara alltifrån ett halvår till flera år.
Många kvinnor har problem helt i onödan då det finns effektiv hjälp att få.
Med akupunktur och örtmedicin kan du få effektiv lindring på kort tid.

Den här perioden är något som sällan tas upp som ett hälsoproblem i det allmänna samtalet, och inte heller ses det som ett stort hälsoproblem från sjukvårdens sida. En förklaring kan vara att det är komplext. Mängder av psykologiska och fysiologiska funktioner styrs av och är integrerade med östrogen.

Standardlösningen från sjukvården är vanligtvis olika typer av hormonbehandling. Ibland fungerar detta bra, men är sällan utan vissa bieffekter. Framförallt på längre sikt. Ibland är detta en nödvändig åtgärd, men jag upplever att många börjar ta östrogen utan att ens ha vetskap om andra behandlingar som kan vara väl värda att prova först.

Under 20 års klinisk praktik har jag mött hundratals kvinnor som lider av olika typer av besvär i den här fasen av livet. Då vanliga besvär är kraftiga värmevallningar, humörsvängningar och sömnstörningar så påverkar det vardagen markant.
Helt i onödan.

Helhet

I traditionell kinesisk medicin tar vi ett helhetsgrepp på hälsan och detta är inget undantag. Kvinnans menstruationscykel är en bra måttstock på hennes allmänna hälsotillstånd. Detsamma kan sägas om klimakteriet. De symtom som kommer upp till ytan då hormonläget förändras säger också något om andra funktioner i kroppen.
Eftersom alla människor är olika så ställer man alltid en individuell diagnos vid första tillfället. Då kommer man fram till vilken behandlingsstrategi som är lämplig för just dig.

Med akupunktur och örtmedicin kan man på kort tid åstadkomma stor lindring. Vanligtvis innebär ett behandlingsprogram en inledning med 3 -5 behandlingar samtidigt som man även börjar använda örtpreparat som är mycket välbeprövat.

Känner du igen något av detta så är du varmt välkommen att höra av dig eller boka en första konsultation.

Boka tid gör du HÄR!