Om Yin Shu

fixed_paulportrait_bw.jpgSom man sår, får man skörda.
Visionen jag har är att genom träning, behandling och utbildning sprida delar av den kunskap som under årtusenden vuxit fram i Asien på det sätt jag förstått den. Det är ett synsätt som på många vis liknar den ekologiska tanken – att allt vi gör och även tänker faktiskt påverkar vår verklighet. I vårt moderna samhälle har människan fått en särställning som oberoende och i kontroll av naturen. I själva verket är vi naturligtvis – som allt annat levande – en del av naturen och i ömsesidigt livsnödvändigt behov av den. Ju bättre relation vi har till detta synsätt desto lättare har vi att leva fullt ut. Vi inser då att det är vi själva som håller nycklarna till vår egen hälsa, lycka och framgång. Siktet måste vara inställt på att öka de förmågor vi är beskaffade med – fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Mycket handlar egentligen om att ta ta ett djupt andetag, ta ett steg tillbaka för att se mer av helheten istället för att ständigt fastna i tillvarons detaljer. Lev väl!

Yin Shu – Vem, vad?
Yinshu drivs av Paul Silfverstråle. Paul har arbetat med friskvård och träning de senaste 20 åren och har specialiserat sig inom Asiatisk kampkonst, självkultivering och traditionell kinesisk medicin.

Pauls resa började genom asiatisk kampkonst där han under ett par års tid stannade i Asien för träning. Efter en framgångsrik tävlingskarriär började Paul arbeta professionellt med utbildning, träning och behandling inom traditionella kinesiska system, framför allt genom Tai Chi Chuan och akupunktur. Paul har under sin karriär arbetat med individer och grupper som terapeut, lärare och föreläsare såväl i Sverige som utomlands.

– Det tycks som om det gemensamma behovet och längtan hos de flesta människor är förståelse och förmåga att hantera den förändring som vi alla tar/är del av, säger Paul. Insikten om att man behöver ändra kurs kommer ibland som fysiska besvär, kriser eller tillsammans med andra större förändringar i livet. Det verkar som om vi idag har en tydlig tendens att ”bara köra på” i ett antal år, fast vi någonstans inom oss känner att vi är fel ute. I mitt arbete möjliggör och underlättar jag förändringsprocessen genom utbildning, träning eller behandlingar.

Yinshu erbjuder kunskap och vägledning framför allt genom seminarier, föreläsningar och utbildningar där målet är att deltagarna själva lär sig ett ”know how” och verktyg för att förändra/förbättra sina förmågor och sin situation. Ibland har även olika typer av terapeutiska behandlingar tex akupunktur sin plats i processen. Vi håller även specialiserade utbildningar för utbildad friskvårds-/vårdpersonal ex sjukgymnaster och massörer.

Den erfarenhet och kunskap som vuxit fram ur 20 års arbete med individer och grupper väger idag tungt i hälso- och utvecklingsarbete med företag och organisationer.

Yinshu är den kinesiska transkriberingen av ”Silfverstråle”.

 

”Om 20 år kommer du att ångra de saker du inte gjorde mycket mer än de du faktiskt genomförde.
…Så kasta förtöjningarna. Segla ut från säker hamn. Fånga vinden i dina segel. Utforska. Dröm. Upptäck.”


Mark Twain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s